• Het lichaam heeft een zelfregulerend vermogen

  • We maken het gezonde deel wakker

  • Door ontspanning kan de structuur oplossenBiodynamische psychologie

Biodynamische therapie is gebaseerd is op de eenheid van lichaam en geest. Hier tussen vindt een doorlopende subtiele wisselwerking plaats. Als ons iets overkomt, als we iets denken, er iets gebeurt, gebeurt er ook iets in ons lichaam. Soms kan je het warm krijgen van een gedachte, je adem inhouden of je staat stijf van de schrik. Ons lichaam ervaart ons leven, maakt deel uit van ons systeem. En heeft bovendien een zelfregulerend en helend vermogen.

Tijdens de vroege jeugd en het opgroeien ontwikkelen zich beschermende structuren in lichaam en geest die kunnen uitgroeien tot blokkades. Deze kunnen belemmerend werken in het leven en op het zelfregulerend vermogen van het lichaam.
Met de hulp van zachte massagetechnieken worden deze structuren uitgenodigd te smelten. Door de veilige manier van aanraken ontstaat er ontspanning en ruimte voor het bewust ervaren van het zelf.
Dit bewustwordingsproces in het lichaam geeft inzicht in de structuren; waar vanuit ze ontstaan zijn en hoe ze zich nu manifesteren. Tegelijkertijd is het een uitnodiging hierin te ontspannen waardoor de structuur kan gaan oplossen.