• Het lichaam heeft een zelfregulerend vermogen

  • We maken het gezonde deel wakker

  • Door ontspanning kan de structuur oplossenDe therapie

Bewustwording in het lichaam door middel van ontspanning en massages vormen de basis van de Biodynamische Therapie. Contact, compassie en verbinding vormen de essentie.
Ik werk met verschillende massages en oefeningen om bewustwording en groei te stimuleren en om losgekomen emoties te verwerken en te integreren. Binnen elke sessie is er ruimte om te praten over wat je ervaart. Samen kijken we naar wat er speelt in je leven en wat je bezig houdt vanuit je verleden. We onderzoeken wat het met je doet en wat het voor je betekent.

In eerste instantie richt de therapie zich op het plezier; het mag fijn zijn. Dit maakt het gezonde deel wakker en dat vormt de basis waar vanuit het proces zijn weg kan gaan vinden. Naast de traumatische en pijnlijke ervaringen uit het verleden richten we ons juist ook op de goede ervaringen. Deze goede ervaringen vormen de grond om op te helen en door deze ook in het licht te zetten benaderen we de hele mens in plaats van alleen het gewonde deel. Hierdoor wordt het mogelijk om uit te groeien tot een geïntegreerde persoonlijkheid in het hier en nu.

Alle methoden en technieken waar ik mee werk zijn ontstaan vanuit een diep respect voor de wijsheid van het lichaam. Zowel in haar verdedigingsmechanismen als in haar vermogen tot zelfregulatie en zelfgenezing.